top of page

Dalgıç Şirketler Grubu Birçok Sektörde Hizmet Veriyor





Bünyesinde Dalgıç Kalıp, Dlg Plast, Dalgıç Global ve Dalgıç Makine firmalarını barındıran çoğunlukla sanayi yatırımlarına odaklanmış bir grup olarak çoğunlukla otomotiv, beyaz eşya ve elektrik-elektronik sektörlerine hizmet veren Dalgıç Şirketler Grubu, yatırımlar yaparak ve teknolojiye ayak uydurarak büyümesini sürdürüyor.

Dalgıç Şirketler Grubu Genel Müdürü Emre Dalgıç, grup şirketleri hakkında bilgiler verdi.


SUBCONTURKEY: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?


Emre Dalgıç: Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi’nde İşletme, İngiltere’de Plymouth Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme Yönetimi okudum. Dalgıç Şirketler Grubu’nun Genel Müdürlüğü görevini sürdürmekteyim. Evliyim, bir kız babasıyım.


SUBCONTURKEY: Dalgıç

Şirketler Grubu’nun kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?


Emre Dalgıç: Bünyesinde Dalgıç Kalıp, Dlg Plast, Dalgıç Global ve Dalgıç Makine firmalarını barındıran çoğunlukla sanayi yatırımlarına odaklanmış bir grup olarak çoğunlukla otomotiv, beyaz eşya ve elektrik-elektronik sektörlerine hizmet vermekteyiz. 250 kişilik bir grubuz ve amacımız insan kaynağımızın her geçen gün gelişmesini sağlamaktır.


SUBCONTURKEY: Raptiye üretimine ne zaman başladınız? Bu sektördeki konumunuz nedir? Ürün çeşitliliğiniz ve üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?


Emre Dalgıç: 30 yılı aşkın olarak Dalgıç Kalıp’ın metal ve türevleri, Dlg Plast’ın plastik ve türevleri, Dalgıç Makine’nin ise talaşlı imalat ile ilgili sektöre dair ciddi tecrübeleri mevcut. 10 yıla yakın bir süredir de raptiye üretimi gerçekleştirmekteyiz. Ürettiğimiz raptiyeleri Dalgıç Global A.Ş. ile müşterilerimize ulaştırıyoruz. 93

çeşit ürünü “raptiye grubu” özelinde bünyemizde bulundurmaktayız.

Bağlantı ekipmanları kategorisi düşünüldüğünde, daha çok konveyör bantları hedef alan bir çeşitliliğimiz olduğundan niş bir alanda olduğumuzu belirtebilirim. Konveyör bantlar üzerlerinde taşıdıkları ürünlerin etkisiyle çabuk yıpranabildiğinden bu niş alanla ilgili elinizden gelenin fazlasını yapmaya değil dünya standartlarında en iyiyi üretmeye odaklanmanız gerekiyor. Halihazırda ülkemizin 7 bölgesinde


ürünlerimiz kullanılmaya devam ediyor. Özetle şayet kullanım alanları içerisindeyseniz ülkemizin ve dünyanın birçok yerinde Dalgıç Raptiye ® markamızla karşılaşabilirsiniz.


Raptiye grubu özelinde sağlamlık, dayanıklılık gibi önemli detaylar bulunmakta. Müşterilerimizin özel isteklerini, üretici kimliğimizle uygulayabilmekteyiz. Dalgıç Raptiye

® bizim için önemli ve “konveyör bant ekipmanları” denildiğinde ilk akla gelen marka olması için

kalite standartlarımızdan asla ödün vermeden 7/24 çalışıyoruz.


SUBCONTURKEY: 2020 yılı

firmanız açısından nasıl bir yıl oldu? 2021 yılı hedefleriniz

nelerdir? Pandeminin etkisi size nasıl yansıdı?


Emre Dalgıç: 2020 muhakkak herkes ve her firma için zorlayıcı bir nitelik taşımaktaydı. Küresel bazda düşündüğümüzde üretim kapasiteleri kısıtlandı ancak biz bu kısıtlamayı minimum seviyede tutmaya çalışırken elbette sağlık önlemlerimizi de maksimum seviyede almalıydık. Çünkü talep canlılığını korumaktaydı ve hak verirsiniz ki bu taleplere gerek termin gerekse de sonuçla karşılık verebilmeniz gerekir. Önlemleri üst düzeyde alarak ve düzenli periyotlarla da dezenfektasyon işlemlerini devam ettirerek mesai arkadaşlarımızla beraber süreci

yönetmeye gayret ettik. Aksaklıklara, olumsuzluklara rağmen gerçekten ekip olabilme becerisine sahip olduğumuzu ve güçlü olduğumuzu olağanüstü hal çerçevesinde gözlemleyebilmiş olmak bizler için

iyi bir kazanım oldu. Bu sebeple özellikle manevi anlamda karlı bir yıl olduğunu ifade edebilirim.


SUBCONTURKEY: İhracatınız hakkında bilgi verir misiniz? Üretiminizin ne kadarını hangi ülkelere ihraç ediyorsunuz?


Emre Dalgıç: Kalıp, plastik, metal ve bitmiş ürün ihracatlarımız bulunmakta. Grup olarak Almanya,


İspanya, Brezilya, Rusya, Polonya, Fransa, Slovenya ve Meksika gibi ülkelere ihracatlarımız bulunmakta. Üretimlerimizin %80’i direk veya endirek olarak ihraç edilmekte olup, kalıp üretimlerimizin %60’ı ihracat tabanlıdır.


SUBCONTURKEY: Yatırım planlarınız var mı?


Emre Dalgıç: Yatırım yapmadığımız dönem çok uzun zamandır

olmadı, pandemi dönemi de buna dahil. İşimizin temelinde teknoloji yatırımlarını zamanında yapmak yatıyor. Aksi takdirde sürdürülebilir karlılığı korumamız pek mümkün değil.


SUBCONTURKEY: Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 konusunda çalışmalarınız ve yatırımlarınız var mı?


Emre Dalgıç: Bildiğiniz üzere dünyada artık bırakın 4.0 çalışmalarını 5.0 güncel olarak konuşulmaya ve tartışılmaya başlandı. CeBIT fuarında da Endüstri 5.0 tanıtılmıştı. Biz de aslına bakarsanız kendi bünyemizde daha güncel değişimlere odaklanmış haldeyiz. Makine yatırımlarımızın

da büyük bir bölümü bu inanç ile gerçekleşmektedir. Değişime

ayak uydurmaktan ziyade değişimi günümüze uyarlamak anlayışını şirketlerimizde etkin hale getirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden inanıyorum ki kabuk değiştirmek sadece somut olarak algılanmamalıdır. Zira her zaman bu kabuk değişimi, ihtiyaçtan ziyade gerekliliktir.


İlerleyen süreçte makinelere daha fazla ihtiyacımız olacak diye

düşünüyorum. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde sahadan veri toplama sistemi kurulum projemize bir destek aldık ve çalışmalara başladık.


SUBCONTURKEY: Önümüzdeki 5 yıllık süreçte öncelikli konularınız, hedefleriniz neler olacak?


Emre Dalgıç: Küresel ekonomi olarak adlandırdığımız kavram ve içerisinde bulundurduğu ticari hacim eski yapısından uzaklaşmaktadır. Geleceği yakalamak klişesinden ziyade “geleceği, içerisinde bulunduğumuz zamana uyarlamak” asıl hedefimizin ifadesidir. Zira bu doğrultuda kurmuş olduğumuz Dalgıç Global A.Ş.’nin de ana vizyonu tam olarak budur. Grup olarak yatırımlar yapmayı ve teknolojiye ayak uydurarak büyümeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda Dalgıç Global A.Ş’nin grubumuza ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz.


SUBCONTURKEY: Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?


Emre Dalgıç: Yeni bir yıla girdik ve daha önce yaşamadığımız olaylara şahit olup, yoğun iş hayatımız içerisinde sağlığımızın önemine dikkat çekemediğimizi fark ettiğimiz bir yıl oldu 2020. Mesai arkadaşlarımıza, iş ortaklarımıza ve hizmet alıp, hizmet sağladığımız herkese zorlu süreçte teşekkür ederim. Kalite politikamızdan ödün vermeksizin bu süreci devam ettirebilmek hepimiz için çok önemli. Hep beraber güçlüyüz ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına yine hep beraber destek olacağız. İyi seneler dilerim.


123 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page